dunrossdagen

16-17 november 2024

Dunrossdagen 2024 kommer att äga rum 17 november, med lite försmak av det goda den 16 november.

I år kommer vi att vara på Quality Hotel The Weaver i Mölndal och preliminärt spelschema är som följer

16/11

18.00 Gemensam middag
19.15 Föreläsning

17/11

07.45 Ankomstregistrering inleds
08.30 Start
10.15-10.45 Mingelbreak
12.30 Lunch
13.30 Eftermiddagspass med workshop eller seminarier
16.30 slut

Inbjudan kommer att skickas ut i juni månad.

Föreningar står för kostnad av hotell + middag på lördagskvällen. Eventet är i övrigt kostnadsfritt.

  2023

  Arken Spa var plats även för årets Dunrossdag där Barbro Sundberg in ledde på lördagskvällen med ett föredrag om idrottens utmaningar men även om möjligheten att lära sig att koppla av. Söndagen inleddes med att Stiftelsen berättade om vad de sett under året, vilket följdes upp av Johan Fallby som pratade om ledarskap och Johan R Norberg som berättade om statistik och fakta kring var idrotten faktiskt befinner sig. På eftermiddagen kunde det rekordstora besöksantalet välja bland åtta olika workshops.

  2022

  Även 2022 arrangerades Dunrossdagen på Arken Spa och denna gång närvarade över 220 deltagare från våra föreningar. Under lördagskvällen föreläste Mia Börjesson om psykisk hälsa och om vilka verktyg vi behöver förse våra barn och ungdomar med. Söndagens huvudtalare var Sasha Abdelnabi som pratade om socialt innanförskap och hur vi kan få barn och ungdomar att vara en del av samhället. På eftermiddagen kunde deltagarna välja bland ett flertal olika seminarier där bland annat integration inom idrotten, nivåanpassning och värdegrundsarbete fanns på menyn .

  2021

  Dunrossdagen 2021 hölls återigen på Arken Spa. Albin Tingsvall berättade under lördagskvällen om sin resa från den lilla orten till de stora scenerna och om hur en sådan resa i vissa fall är väldigt förutbestämd. Under söndagen bjöds på föreläsning av Salisbury Rovers FC, men även en workshop kring Pandemins effekter. På eftermiddagen kunde deltagarna välja på åtta olika seminarier där bland annat jämställdhet, ledarutbildningar, ungdomsledare och psykisk ohälsa diskuterades.

  2020

  Inställd på grund av pandemin

  2019

  Under 2019 var vi återigen på Arken Spa. På lördagskvällen höll Emma Green och Camilla Kallin ett föredrag om vikten av glädje för att kunna prestera. Söndagen inleddes av Emma Fagerstrand som pratade om Barnkonventionen och dess effekter för föreningar. Under eftermiddagen kunde deltagarna välja bland tio olika föredrag som till stor del hölls av Dunrossföreningar.

  2018

  Hotell Arken Spa i Göteborg. Fokus under dagen var Starka barn, där vi fick föreläsningar av Serena Mon De Vienne och Johan Örtendahl, och där föreningarna själva fick möjlighet att arbeta med frågorna. Under lördagskvällen hade vi dessutom föredrag av Torbjörn Nilsson.

  2017

  Hotell Arken Spa i Göteborg. Dagens fokus var på effektiv förening och hur man som förening kan arbeta effektivare. Förutom föreläsning av Klas Östberg och eldsjälar från Grytgöls IK, drev Michael Alphov processarbetet ovh de 200 medverkande samverkade i workshops för att gå hem med nya aktiviteter som de direkt kunde genomföra i sina föreningar.

  2016

  First Hotell Billingehus i Skövde. Fokus för dagen var på Föräldrasamverkan och hur man som förening kan jobba för att på ett positiv inkludera föräldrar i verksamheten. Arbetet under dagens leddes av Johan Fallby, och de 180 närvarande representanterna samverkade under workshopliknande former.

  2015

  Stenungsbaden med tema Talangbegreppet där Jesper Fundberg föreläste om Talangutveckling eller talangavveckling samt att Kenth Hultström höll ett föredrag kring hans erfarenhet inom bredd- och elitidrott.

  2014

  Öckerö med tema Idrottsföreningar och sociala medier Enskede berättade om sitt arbete för breddidrott i Stockholm.

  2013

  Stenungsbaden med tema Toppning och NivåanpassningMarie Clasgård berättade om Sportfronts olika utbildningspaket.

  2012

  Nya Ullevi där Arne Falkbäck berättade om Stiftelsen Våga va dig själv!!!!. Per Lifvergren berättade också om sitt arbete kring missbruksfrågor och Hasse Carlsson föreläste om det positiva ledarskapet.